donderdag 16 juni 2011

De Perfecte Vagina?

Vagina, Kut, Poes, Spleet, Flamoes, Pruim, Mossel, Muts, Doos, Schede, Snee, Vulva, en de grappigste; voorbips.

Zoveel namen, zoveel soorten. Nu veel vrouwen hun vagina scheren zie je veel duidelijker de uiterlijke verschillen. Hoger, lager, platte-, bolle venusheuvel, kleine dan wel grote schaamlippen. Net als de penis van de man, komt de vagina is alle soorten en maten. En net als mannen, zijn er steeds meer vrouwen die zich druk maken over de uiterlijkheden van hun schaamdelen (What's in a word?).

Persoonlijk vind ik kleine schaamlippen mooier dan grote schaamlippen, maar net als met andere uiterlijkheden is dat een persoonlijke voorkeur, evenals de voorkeur van veel vrouwen voor een grote penis. Maar om daar nu voor onder het mes te gaan, vind ik iets teveel van het goede, zo bepalend zijn die schaamlippen nu ook weer niet.

In de Britse documentaire ‘The perfect vagina’, zoekt Lisa Rogers uit waarom vrouwen plotseling denken dat er iets mis is met hun schaamlippen. Ze gaat op bezoek bij plastisch chirurgen die aan de lopende band perfecte vagina’s proberen te creĆ«ren en houdt de handen vast van meisjes die zo’n operatie ondergaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten